Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS

 Ohjeita soittajille by Ossi
27.05.2012 16:43

Hei kaikki Suomussalmirockin lauantain päiväkonsertin soittajat!


Jotta konsertti saataisiin sujumaan mahdollisimman jouhevasti, olen koonnut muutamia vinkkejä eri instrumenttien soittajille konserttia varten. Osalle soittajista ohjeet ovat itsestäänselvyyksiä, mutta pieni kertaus ei haitanne. Samat vinkit pätevät klubikeikoillakin.


Laulaja

Kun tulet lavalle tsekkaa, että monitorista kuuluu laulu. Monitori on laulajan paras kaveri. Jos monitorin äänen voima kuulostaa lujalta, niin se tasoittuu kun bändi aloittaa soiton. Jos et kuule, kerro lavahenkilökunnalle asiasta – ennen kuin aloitatte.

Älä suuntaa mikkiä alaspäin, missä on monitori. Älä peitä kädelläsi mikkiä.


Kitaristi

Jos käytät erillisiä efektipedaaleita, etkä ole hankkinut/tehnyt niille pedaalilautaa, niin nyt on sen aika. Sen ei tarvitse olla vanerialevyä kummempi, keksit vain miten kiinnität pedaalit kiinni, tai painovoima voi hoitaa homman. Tee kytkennät valmiiksi, ei tarvitse vain kun kytkeä kaksi piuhaa kiinni, nin homma toimii.

Tärkeää! Jos soittelet sooloja, muista nostaa soolojen äänenvoimaa. Tällöin asia menee muillekin perille. Volaa voit nostaa joko volapedaalilla tai erillisellä boost-pedaalilla. Rouheat soittajat jättävät kitaran volapotikkaan nostovaraa. Valitse itsellesi sopiva tapa.

Jos vaihtelet puhtaita ja särösoundeja kesken piisin, säädä särösoundi hiukan lujemmalle kuin puhdas. Särö tuppaa katoamaan mekkalan keskelle koska sen dynamiikka on pienempää kuin puhtaassa soundissa. Jos näppäilet, niin nosta se vielä hiukan muita lujemmalle. Näitä vaihtoja voi joutua harjoittelemaan, mutta se kannattaa.

Muista virittää juuri ennen lavallemenoa!


Koskettimien soittaja

Säädä koskettimet volasäädin puoleen väliin, pyri pitämään se siinä paitsi jos henki puhuttelee ja sooloa pukkaa. Nosta se silloin ylöspäin, kunnes tuntuu että soitto ei jää bändin jalkoihin.

Jos jokin soundi tuntuu raikavan kaiken läpi, vaikka vola on säädetyssä paikassa, se tarkoittaa että vola on liian lujalla, pienennä. Usein esim. urkusoundit ovat lujempaa kuin viulusoundit.


Rumpali

Tule ensimmäisten joukossa lavalle; säädä penkki tutulle korkeudelle, sitten virveli, hihat, pellit. Lopuksi, jos ennätät, niin tomit. Tarkista, että kuulet monitorista ainakin laulun ja koskettimet – jos tarttet niitä kuulla erityisesti. Pyrimme sijoittamaan backlinen muuten sopivaan paikkaan, että ne kuuluisi suoraan.

Jos palikat ei pysy kädessä, ota varapalikat mukaan. Jos tuot omia osia, sitä nopeammin säätämään.

Muista, tärkeintä on toimiva komppi, ei fillit eikä peltien räiskäminen!


Basisti

Jos et ole vaihtanut kieliä soittimeesi vuosiin, nyt on sen aika! Lavalla säädä soittimisesi volapotikka täysille, ja säädä lavavola vahvistimesta sopivaksi. Jos tekee mieli säröttää soundia, älä, jos et tiedä miten se tehdään!

Muista kuunnella rumpalia. Mieluummin vähemmän ääniä oikein kuin monia väärin.

Muista virittää juuri ennen lavallemenoa.


Puhaltaja

Soita laulumikkiin. Foni: Laske mikki niin, että se osoittaa käsiä kohti, ei kellon sisään Trumpetti: tähtää mikkiin suoraan, noin 30 cm päästä, paitsi mutella kiinni mikkiin. Pasuuna: Suoraan mikkiin kellon reunamilla, etäisyys noin 15 cm. Huilu: soita kuin laulaisit mikkiin. Klara: joko alakautta kellon sisään tai, kuten fonissa.

Hyviä kelejä kaikille ja iloista mieltä!

T:Ossi (tekniikka)


( Päivitetty: 16.02.2016 23:57 )

Kommentoi


©2020 Suomussalmi Rock - suntuubi.com